Husiegårds IP
17 maj 2008
14:00

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Två matcher på fyra dagar utan träning emellan. Tre-fyra återbud jämfört med matchen i onsdags. Ännu ett topplag som skulle besegras.

Med Hylliematchen i färskt minne har många spelare säkerligen gått på moln torsdag och fredag. Lördagens match mot Husie skulle dock inte bli en tårtgång (eng. cakewalk). Hårtt jobbande gröna spelare som inte gjort en dålig inledning av säsongen. Dessutom fanns det ett spöke som letade sig fram hos mig: matchen mot FC Möllan förra året efter urladdningen mot Nydala. Måtte inte det scenariot upprepa sig...

Väl igång kändes det lite lugnare. Barrekaden satsade på samma taktik som mot Hyllie och det såg ut att fungera bra från start. Dock var det ett par spelare som fått gå in i startelvan pga återbuden. Dessa hittade snart in i spelet och fyllde platserna väl.

Första halvleken var mycket fartfylld med spel mot båda målen. Stundvis med bra kombinationer som inte resulterade i mer än skott utanför. Båda lagen försökte ta sig fram med både långa uppspel och mer utmanande passningar genom mittfältet. Även denna match gjorde Johan ett bra jobb att ta emot de långa uppspelen och fördela till löpande yttrar.

Andra halvlek började i samma tempo med den skillnaden att Husie tog hand om mer av bollinnehavet. Det blev mycket jaga för de vinröda spelarna. Husie tog mer och mer över under halvleken även om Barrikaden hade många bra attacker på motståndarnas planhalva. Vi tryckte på så pass mycket att vi fick flera hörnor och inkast långt nere på planhalvan.

I 64:e minuten har vi fått upp bollen långt till vänster och Tommy är hårt attackerad av Husies försvar. Trots det levererar han en boll snett inåt bakåt till Fredrik som på ett par tillslag kan lägga bollen till rätta och skjuta den i mål. 1-0 till Barrikaden och bortapubliken gick i taket av glädje. Om jag ska våga mig på en jämförelse med förra året så saknade vi detta flyt i målskyttet som vi haft i år. Noterbart är att målligan leds av nyförvärv.

Resterande del av matchen är en kamp mot klockan och Husies allt mer påträngande anfall. De omformerade sig till att ha tre anfallare och etablerade stort tryck på det vinröda försvaret. De skapade några riktigt bra chanser som fick plockas av Rafael eller rensas bort av försvaret. Den bästa chansen kom på hörna och en boll som trillar ner nära den bortre stolpen där flera gröna spelare fanns. En av dem får iväg ett skott som Micke räddar på mållinjen, med näsan... Det var nog den mest värdefulla näsan i laget idag!

Två minuters övertid för omplåstringen och till slut kom signalen från domaren som vi väntat länge på. Ännu en seger till Barrikaden, ännu obesegrade och ytterligare en vecka för laget med träning som vinnare.